Prati nas

Vrijeme danas

Izgledi vremena do utorka: Hladno, snijega će biti i uz obalu

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne u najhladnijem dijelu dana.

Objavljeno

|

foto: Matt Holmes/Unsplash

Hrvatska danas

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, a poslijepodne su izgledna češća sunčana razdoblja. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabiti, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz malo snijega, a češća sunčana razdoblja vjerojatnija su u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka od 0 do 2 °C, u okolnom gorju oko -5 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne u najhladnijem dijelu dana. Uz niske temperature zraka i jak vjetar, osjet hladnoće će biti pojačan, pa poseban oprez savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima. U podnevnim i rano poslijepodnevnim satima, zbog blagog porasta dnevne temperature zraka i sunčanih razdoblja, uz adekvatnu zaštitu od hladnoće, kraći boravci na otvorenom mogu biti poticajni za dobro raspoloženje, cirkulaciju i jačanje imuniteta.

Izgledi vremena od 17. 1. 2020. do 19. 1. 2021.

U nedjelju i dalje hladno. Naoblaka će biti promjenljiva i povremeno će padati snijeg. Snijega će biti i uz obalu, a prema otocima većinom susnježice i kiše, najprije na sjevernom dijelu, a od sredine dana i u Dalmaciji. Zatim uglavnom suho i sunčanije, osobito na Jadranu. Vjetar na kopnu većinom slab, u utorak i umjeren jugozapadni. Na moru će umjeren jugoistočni vjetar u ponedjeljak prolazno okrenuti na buru i sjeverac, zatim na jugozapadnjak. Od utorka temperatura zraka u porastu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.