Prati nas

Vrijeme danas

6. 1. 2021.

Kiša, u Lici i Gorskom kotaru snijeg, posebno bi se trebali pripaziti plućni bolesnici

Premještanje frontalnog poremećaja preko Hrvatske će uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike.

Objavljeno

|

foto: 5598375/Pixabay

Hrvatska danas

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro i navečer mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Povremeno kiša, ponegdje na Jadranu lokalno obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Snijeg i susnježica u Gorskome kotaru i Lici, a popodne mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jak, moguće ponegdje olujan, slabjet će i potkraj dana okrenuti na sjevernom Jadranu na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Zagreb danas

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro i navečer na širem gradskom području s mjestimičnom maglom. Moguća kiša, na okolnom gorju i snijeg, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Premještanje frontalnog poremećaja preko Hrvatske će uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak energije, pojačane bolove na mjestima ranijih ozljeda i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane. U područjima s jutarnjom i večernjom maglom upozoravamo na zaštitu, osobito plućne bolesnike. U dijelovima dana sa sunčanim razdobljima, podnošenje tegoba može biti olakšano.

Izgledi vremena od 7. 1. 2020. do 9. 1. 2021.

U četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, malo kiše na sjevernom Jadranu, u gorju i snijega, a uz jače naoblačenje krajem dana kiša i u Dalmaciji. U petak oblačno s kišom, u unutrašnjosti ponegdje i sa snijegom, u drugom dijelu dana mjestimice sa sunčanim razdobljima, posebno na Jadranu. U subotu novo jače naoblačenje, zatim kiša, na kopnu i snijeg. U pojedine dane u unutrašnjosti u jutarnjim satima magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, od petka ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u četvrtak slab i umjeren sjeverozapadnjak, potom jugo koje će jačati te od petka na sjevernom dijelu okrenuti na buru, mjestimice i jaku. Temperatura zraka će se postupno sniziti.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.