Prati nas

Vrijeme danas

2. 1. 2020.

Na Jadranu oblaci, u unutrašnjosti sunčana razdoblja

Biometeorološke prilike će u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran nepovoljne.

Objavljeno

|

"Dodir", Ivan Briski (foto: Sandro Bura)

Hrvatska danas

Na Jadranu i u predjelima uz njega umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, te ponegdje obilnom oborinom. U najvišim predjelima bit će i susnježice i snijega. Drugdje u unutrašnjosti sunčana razdoblja, češća na istoku, a mjestimice će biti kiše, osobito prema večeri. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu jako, mjestimice i olujno jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno, ponajprije kasno poslijepodne i prema večeri uz kišu. Vjetar slab, u gorju umjeren jugoistočni. Najviša temperatura zraka od 7 do 9, u gorju od 2 do 4 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran nepovoljne. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i slabija koncentracija, a tegbe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem. Podnošenje tegoba bit će lakše u unutrašnjosti zemlje.

Izgledi vremena od 4. 1. 2020. do 6. 1. 2021.

Na Jadranu promjenljivo, a u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Kiša će biti češća, lokalno moguće i oblinija, na Jadranu i područjima uz Jadran, dok će uglavnom u gorju biti i susnježice te snijega. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u srijedu u okretanju na jugozapadnjak. Temperatura bez veće promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.