Prati nas

Vrijeme danas

10. 1. 2020.

Oblačno, kiša i snijeg. Malo sunca tek u utorak

Biometeorološke prilike će u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno nepovoljne, dok će u ostatku zemlje nepovoljan vremenski utjecaj biti nešto izraženiji.

Objavljeno

|

foto: Lerone Pieters/Unsplash

Hrvatska danas

Oblačno uz oborinu, na moru i vjetrovito. Na Jadranu će padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija. U kopnenim predjelima većinom snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura popodne prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 °C.

Zagreb danas

Oblačno, povremeno uz snijeg i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka uglavnom od 0 do 2, a na vrhu Medvednice od -5 do -3 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno nepovoljne, dok će u ostatku zemlje nepovoljan vremenski utjecaj biti nešto izraženiji. Nakon hladnog i mjestimice maglovitog jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje, niske se temperature mogu zadržati danju u Lici i Gorskom kotaru, pa je potrebna adekvatna zaštita od hladnoće. Uz povremena razdoblja sa smanjenom naoblakom podnošenje tegoba bit će olakšano.

Izgledi vremena od 11. 1. 2020. do 13. 1. 2021.

U ponedjeljak pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Jadranu mjestimice s kišom, no ponegdje uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Naoblaka će se postupno smanjivati, pa će od utorka biti čestih sunčanih razdoblja, osobito na Jadranu. Na istoku i u gorskim predjelima još u utorak povremeno može biti slabog snijega. Na kopnu će umjeren sjeveroistočnjak, mjestimice s jakim udarima, u ponedjeljak postupno oslabjeti. Na Jadranu će jaka i olujna bura u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, a u srijedu će zapuhati i sjeverac. Jutarnja temperatura zraka u padu, a dnevna u malom porastu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.