Prati nas

Vijesti

4. 1. 2020.

Promjenjivo do pretežno oblačno, na Jadranu jugo, glavobolja i umor kod meteoropata

Biometeorološke prilike se neće značajnije mijenjati u odnosu na prethodne dane.

Objavljeno

|

foto: Jonathan Smith/Unsplash

Hrvatska danas

Promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i u područjima uz Jadran, a u gorskim krajevima može biti susnježice i snijega. Uglavnom suho očekuje se na istoku. Uz slab vjetar ujutro na kopnu mjestimice magla. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i istočni vjetar u postupnom slabljenju, a na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura između 3 i 9, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Zagreb danas

Umjereno do pretežno oblačno, ujutro na širem području grada mjestimice i maglovito. Povremeno slaba kiša ili rosulja, uglavnom u prvom dijelu dana, a na vrhovima okolnog gorja može biti slabe susnježice i snijega. Vjetar slab, na okolnom gorju do umjeren jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura oko 6, u okolnom gorju između 1 i 3 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike se neće značajnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. Meteoropati se i dalje mogu žaliti na glavobolju i umor, dok će kronični bolesnici teže podnositi tegobe od kojih inače pate. Uz nešto niže temperature zraka nekim će meteoropatima podnošenje tegoba biti podnošljivije.

Izgledi vremena od 5. 1. 2020. do 7. 1. 2021.

Promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, ponajprije na Jadranu i područjima uz Jadran, a u gorju će biti i susnježice te snjega. Oborina bi lokalno mogla biti obilna, osobito s utorka na srijedu, kada će padati i u sjevernim predjelima. U unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će umjereno i jako jugo te jugozapadni vjetar u srijedu postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.