Prati nas

Vrijeme danas

Stiže hladnije vrijeme, kronični bolesnici teže će podnositi tegobe

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro u unutrašnosti ponegdje s maglom, a prijepodne uglavnom u gorju još može pasti malo snijega. Prema večeri s juga novo naoblačenje uz kišu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri još malo pojačati. Najniža temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša između -1 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju snijegom, a kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg u nizinskim predjelima grada osobito oko sredine dana. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka od 1 do 4 na okolnom gorju između -3 i 0 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, umor i manjak koncentracije, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Podnošenje tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici bit će otežano. Uz zahlađenje i jak vjetar, osobito na sjevernom Jadranu, osjet hladnoće će biti pojačan. U poslijepodnevnim satima, uz smanjenje naoblake, moguće je slabljenje tegoba.

Izgledi vremena od 9. 1. 2020. do 11. 1. 2021.

Umjereno, često i pretežno oblačno, u subotu uz malo snijega uglavnom u gorju. Zatim kiša na Jadranu koja u nedjelju na jugu lokalno može biti obilnija, a u unutrašnjosti većinom snijeg uz stvaranje mjestimice novog snježnog pokrivača. U unutrašnjosti lokalno moguća magla, osobito u subotu. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, u ponedjeljak u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u padu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.