Prati nas

Vijesti

Problemi

Zbog neisporuke naručenih doza, Capak je najavio obustavu novih cijepljenja

Ne postoji proizvođač kojem su sve serije savršene. To su dodatni problemi i to može biti jedan od razloga zbog kojeg će i isporuke cjepiva kasniti, kazala je Alemka Markotić.

Objavljeno

|

Krunoslav Capak (screenshot: AlJazeera/Youtube)

Nacionalni stožer civilne zaštite nezadovoljan je količinama cjepiva koje pristižu u Hrvatsko, o čemu je na konferenciji za medije progovorio šef hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Stožera Krunoslav Capak.

“Nismo zadovoljni dinamikom, to je daleko od obećanog. Dodatno nam se otežava jer su nam dane veće količine na početku pa nam se sad količine smanjuju što otežava provedbu plana cijepljenja”, obrazloži je Capak.

“Uspjet ćemo u tome, da ne bi netko mislio da nećemo, no morat ćemo obustaviti nova cijepljenja jer nemamo dovoljno da počinjemo nova cijepljenja s Pfizerom. Moderna je također odustala od doza koje je u početku obećala, s tim da su nas jučer obavijestili da će i kasniti tjedan dana sa sljedećom isporukom”, dodao je Capak.

“Nije sve samo politika. Ovo je novo cjepivo, treba veliki kapacitet proizvodnje, a to je zahtjevan posao. Treba pratiti i kontrolirati što je skupo i zahtjevno. Ako nešto u procesu proizvodnje od brojnih kontrola treba ponoviti ili nešto nije u redu, treba dodatnog vremena. Ne postoji proizvođač kojem su sve serije savršene. To su dodatni problemi i to može biti jedan od razloga zbog kojeg će i isporuke cjepiva kasniti”, objasnila je članica Stožera Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.