Prati nas

Vijesti

Pomoć najugroženijima

Petrović nakon sastanka s Aladrovićem: ‘COVID dodatka će biti, ali s njim nitko neće biti zadovoljan’

Moram odmah napomenuti da ona prva traženja koja su se odnosila na 1,1 milijardu kuna jednostavno nisu realna, kaže ministar.

Objavljeno

|

Jasna A. petrović (screenshot: HTV)

Predstavnice najvećih umirovljeničkih udruga, Jasna Petrović i Višnja Fortuna, na temu COVID dodatka za umirovljenike danas su razgovarale s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

Kako je za MojeVrijeme.hr izjavila predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Jasna Petrović, udruge nisu odustale od traženja dodatka koji bi umirovljenicima trebao pomoći preživjeti koronakrizu, unatoč upozorenjima iz Vlade da država za taj trošak nema novca.

“Razgovarali smo najmanje sat vremena o mogućim razredima isplate. Usuglasili smo se oko nekih stvari. Ne smijem ih isticati dok ih u utorak ne potvrdimo. Dodatka će biti za one s nižim mirovinama”, kazala je nezadovoljna što su zahtjeve umirovljeničkih udruga napali “lobisti financijske industrije”.

“Nisam zadovoljna s Vladom. Tako se ne razvija i vodi socijalna država”, kaže Petrović. Otkrila nam je da su ona i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Višnja Fortuna, resoru socijale danas predale popis zahtjeva. “Zahtijevale smo izmjene Obiteljskog zakona prema kojemu bake i djedovi plaćaju alimentacije za unuke i još puno toga. Tu ima više razumijevanja, nego kad se radio COVID dodatku.”

“Po našem dubokom uvjerenja COVID dodatka će biti. S njim nitko neće biti zadovoljan, no barem će kompenzirati sramotno usklađivanje mirovina od 0,56 posto”, zaključuje šefica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

“Vidjet ćemo koja su očekivanja, je li ta očekivanja moguće uklopiti u potencijal državnog proračuna. Moram odmah napomenuti da ona prva traženja koja su se odnosila na 1,1 milijardu kuna jednostavno nisu realna. Hrvatski proračun to u ovom trenutku ne može podnijeti”, poručio je Aladrović uoči ovog sastanka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.