Prati nas

Vijesti

Plenković: AstraZenecino cjepivo štiti starije od smrti, respiratora i težih simptoma

Prema informacijama koje imamo, nema prepreka da sugrađani stariji od 65 godina ne bi trebali primiti cjepivo AstraZenece.

Objavljeno

|

foto: mojevrijeme.hr

Premijer Andrej Plenković (HDZ) izvijestio je na početku redovne sjednice Vlade da se sastao s predstavnicima najvećih umirovljeničkih udruga i stranaka po pitanju cijepljenja starijih cjepivom AstraZeneca.

“Vidim da su imali press konferenciju. Nakon konzultacija s Ministarstvom zdravstva, epidemiolozima, nakon provjera sa farmaceutskom kompanijom AstraZeneca, imamo poruku za hrvatsku javnost, osobito za građane starije dobi. Sva tri cjepiva su 100 posto učinkovita protiv smrtnog ishoda, spajanja na respirator i težih simptoma”, kaže Plenković.

“Prema informacijama koje imamo, nema prepreka da sugrađani stariji od 65 godina ne bi trebali primiti  cjepivo AstraZenece. Dapače! U ovim okolnostima, što veći broj ljudi koji su stariji i krhkoga zdravlja, oni kojima koronavirus može nanijeti veću zdravstvenu štetu u kraćemu vremenu, trebaju biti procijepljeni”, navodi premijer.

“Nakon svih konzultacija, a potvrdit će to dodatne studije, da je ovo cjepivo jednako učinkovito za ono najbitnije – smanjivanje broja preminulih. S te strane, kao vlada, ne vidimo prepreke da se cjepivo administrira starijima od 65 godina”, poruka je Vlade RH.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.