Prati nas

Zdravlje

Misli na druge

SZO preporučuje AstraZenecu i protiv novih sojeva virusa i starijima od 65 godina

Svjetska zdravstvena organizacija proučila je dokumentaciju iz kliničke studije takozvanog Oxfordskog cjepiva.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Svjetska zdravstvena organizacije preporučila je cijepljenje AstraZenecinim cjepivom protiv koronaviusa te tvrdi da se ono može slobodno davati ljudima starijim od 65 godina.

SZO je detaljno istražila podatke iz kliničke studije takozvanog Oxfordskog cjepiva i u preliminarnom preporukama navela da se radi o djelotvornom lijeku koji će u 63 posto spriječiti pojavu bolesti. Efikasnost mu se povećava drugom dozom cjepiva.

Iako se pokazalo da cjepivo ima mali učinak na južnoafrički soj virusa, stručnjaci s Oxforda koji su razvili cjepivo, očekuju da će njihovo cjepivo spriječiti teže oblike bolesti i hospitalizacije.

“Nema razloga za ne preporučiti upotrebu AstraZenecinog cjepiva čak ni u državama u kojima kruži ta mutacija” kazao je dr. Alejandro Cravioto iz SZO.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.