Prati nas

Vijesti

Domišljato

Žene se maskirale u starice kako bi dobile cjepivo protiv koronavirusa

Dvije žene stare 34 i 44 godine prerušile su se u starice te tako pokušale doći do druge doze cjepiva.

Objavljeno

|

foto: Zoran Stupar/Pixabay

Dvije su žene uhvaćene u pokušaju da se domognu druge doze cjepiva protiv koronavirusa tako što su se obukle u “bake”, rekao je u četvrtak direktor Odjela za zdravstvo Floride u okrugu Orange, piše CNN.

Žene su na mjesto cijepljenja došle noseći kapice, rukavice i naočale te tako pokušale primiti cjepivo, rekao je dr. Raul Pino tijekom konferencije za novinare. Prema šerifovom uredu, žene su imale 44 i 34 godine.

Obje žene imale su valjane kartice s prvom dozom cjepiva, rekao je Pino. Odbijena im je druga doza zbog problema s osobnim iskaznicama. Zdravstveni službenici ne znaju na temelju čega su žene dobile prve doze i jesu li i prilikom prvog cijepljenja bile obučane u starice.

Odjel za zdravstvo je nakon incidenta je povećao sigurnosne mjere na mjestu cijepljenja, rekao je Pino. “Cjepivo je trenutno vruća roba”, rekao je Pino. “Moramo biti vrlo oprezni sa sredstvima i resursima koji su nam pruženi.”

Šerif okruga Orange potvrdio je CNN-u da su ga zdravstveni službenici pozvali da upozore na žene zbog neovlaštenog pristupa cijepljenju, jer se njihovi datumi rođenja ne podudaraju s onima koje su koristili za registraciju za primanje cjepiva, iako su imena ista.

Trenutno Florida u cijepljenju daje prednost odraslim osobama od 65 godina i starijima, stanovnicima ustanova za dugotrajnu njegu i osoblju i zdravstvenim radnicima s izravnim kontaktom pacijentima. Ta je država jedna od mnogih koje su odgodile isporuke doza cjepiva zbog jakih zimskih oluja diljem SAD-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.