Prati nas

Vijesti

Gdje i kako?

4 načina kako se prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa

Sve je više građana koji se žele cijepiti protiv novog koronavirusa. Stoga je otvoreno nekoliko kanala kroz koje se to može učiniti.

Objavljeno

|

foto: Lynne Bookey/Scopio

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je kako se sve građani mogu prijaviti i stati u red za svoju dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19.

1. Kod obiteljskog liječnika

Građani se trebaju javiti svojem obiteljskom liječniku i zamoliti ga da ih stavi na listu čekanja.

2. Putem interneta

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na cijepljenje preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr na kojoj će unijeti nekoliko osobnih podataka poput datuma rođenja i OIB-a.

3. Pozivom na besplatan broj

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru: 0800 0011.

4. Pozivom županijskom zavodu za javno zdravstvo

Ovo se posebno odnosi na strane državljane, naglašavaju iz HZJZ-a. Prilikom prijave treba reći ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, OIB (ili MBO) i datum rođenja.

Brojevi telefona županijskih zavoda za javno zdravstvo
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.