Prati nas

Vijesti

Ne zna se kad će

Aladrović: COVID dodatak nije zapeo, još pregovaramo s umirovljeničkim udrugama

Umirovljeničke udruge zatražile su da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2710 kuna dobiju dodatak od 150 eura.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je da ne misli da je COVID dodatak zapeo, s obzirom da i dalje traju razgovori s Sindikatom umirovljenika Hrvatske i Maticom umirovljenika Hrvatske.

“Imali smo nekoliko operativnih sastanaka, to je jedna tema koju nije moguće urediti u kratkom razdoblju, no siguran sam da sam na dobrom putu da se dogovorimo oko covid dodatka”, izjavio je Aladrović dodajući da će se razgovori nastaviti već krajem ovog tjedna.

“Siguran sam da Hrvatska može postati jedna od zemalja koja je uvela COVID dodatak, ali moramo s druge strane biti svjesni i fiskalnih ograničenja našeg proračuna”, ustvrdio je Aladrović. Kaže, sve su opcije otvorene pa dodaje da gdje postoji volja za dogovor – dogovor je i moguć.

Na pitanje čekaju li se lokalni izbori za realizaciju ove mjere, Aladrović je rekao da je ovo jedna vrsta dodatka koja nije nepoznata i u drugim europskim zemljama te da se ne može dovoditi u konotaciju s aktualnim političkim događanjima i situacijom.

Umirovljeničke udruge zatražile su da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2710 kuna dobiju dodatak od 150 eura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.