Prati nas

Vijesti

SUH

Ante Kuprešak novi je predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske

Dosadašnja predsjednica Sindikata Jasna Petrović imenovana je za zamjenicu predsjednika, a Igor Knežević za glavnog tajnika.

Objavljeno

|

Ante Kuprešak (foto: Vlatka Koren)

Sindikat umirovljenika Hrvatske izvijestio je o promjena na čelu te najznačajnije umirovljeničke udruge u Hrvatskoj. Naime, u utorak je u Zagrebu održana 21. Izborna sjednica Skupštine SUH-a. Za novog predsjednika SUH-a izabran je Ante Kuprešak, pravnik Pravnog savjetovališta ove umirovljeničke organizacije.

“Na sjednici je prisustvovalo 37 od 47 delegata s pravom glasa. Za predsjednika SUH-a jednoglasno je izabran Ante Kuprešak, koji je tako zamijenio Jasnu Petrović, koja je odradila dva uspješna mandata na čelu SUH-a. Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Vesna Bečić, Mato Obradović, Đina Šverko i Asja Tomin. Za članove predsjedništva SUH-a izabrani su Ivan Bakica, Mirella Marini, Stjepan Milobara, Lučo Pavletić, Stjepan Rakitić, Vera Vidmar, Eva Vrtovec i Snježana Živčić”, stoji u priopćenju.

Sa članove Nadzornog odbora SUH-a jednoglasno su izabrani Ivan Grbavac, Vjekoslav Čaklec, Bruna Jovanović, Mirjana Novačić i Vlatka Novosel. Za članove Statutarne komisije SUH-a sa 35 glasova za i 2 suzdržana izabrani su Mirjana Radišić Ružić, Biserka Budigam, Željko Kovač, Fridrih Moretti i Zlatko Risek.

Odmah nakon Skupštine održana je konstituirajuća 1. sjednica Predsjedništva SUH-a na kojoj su potvrđeni mandati novoizabranim članovima Predsjedništva SUH-a, Jasna Petrović imenovana je za zamjenicu predsjednika SUH-a, a Igor Knežević za glavnog tajnika SUH-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.