Prati nas

Vijesti

Zagreb

Bez maski na zagrebačkim ulicama. ‘Žao mi je zbog uznemiravanja građana’

‘Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru, situacija u Zagrebu, a ni u državi, nije dobra’, objavila je Pavičić Vukičević i najavila da će se svi komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje praćenja poštivanja mjera u gradu.

Objavljeno

|

Jelena Pavičić Vukićević (scr: Youtube)

Nakon što je objavljeno kako će Zagrepčani i na otvorenom morati nositi maske, ta je odluka poništena. Objavljeno je da je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević preuzela je upravljanje Zagrebačkim stožerom. Time je smijenila Oliveru Majić koja je dosad upravljala gradskim Stožerom, i poništila je odluku o obvezi nošenja maski na otvorenom.

“Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezi nošenja medicinskih maski na otvorenom. Ovo je prilika pozvati sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske u zatvorenom i dezinficiraju predmete. Molim vas da pazite sebe i pazite bližnje. Smatram da je moja dužnost opozvati ovu odluku, ali pozvati sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera”, rekla je Pavičić Vukićević.

“Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru, situacija u Zagrebu, a ni u državi, nije dobra”, objavila je Pavičić Vukičević i najavila da će se svi komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje praćenja poštivanja mjera u gradu.

Pavičić Vukičević tvrdi da preuzimanje vođenja Stožera Grada Zagreba nije dio njezine političke kampanje. “Da se mene pitalo, do ovoga ne bi došlo. Ovo je dio mog redovnog posla”, zaključila je v. d. gradonačelnica Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.