Prati nas

Show

Odgovor kraljice

Oglasila se kraljevska obitelj: ‘Zabrinjavajuće je sve što smo čuli’

“Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i pozabavit ćemo se s njima privatno unutar obitelji”, stoji u kraljičinom odgovoru.

Objavljeno

|

screenshot: The Royal Family Channel/Youtube

Nakon intervjua Meghan Markle i princa Harryja koji je emitiran u nedjelju i u kojem su vrlo iskreno progovorili o problemima s kojima su bili suočeni na britanskom kraljevskom dvoru, čitav ponedjeljak trajalo je vijećanje kraljevske obitelji o tome što i kako odgovoriti.

Šutnja je u utorak napokon prekinuta i kraljevski je dvor izdao priopćenje. “Cijela obitelj je s tugom primila spoznaju o tome koliko su izazovne protekle godine bile za Harry i Meghan”, počinje priopćenje koje potpisuje sama kraljica Elizabeta II.

“Pitanja kojih su se dotaknuli, posebice ona koja se tiču rase, su zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i pozabavit ćemo se s njima privatno unutar obitelji. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi naše obitelji”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, u intervjuu kojeg su Sussexi dali Oprah Winfrey, Meghan je kazala kako je bila predmetom rasističkih komentara te da je čak pomišljala i na samoubojstvo.

Intervju je, očekivano, izazvao veliko zanimanje, kako u Velikoj Britaniji, tako i u ostatku svijetu, a krugovi skloni britanskoj kraljevskoj obitelji kazali su da su Meghan i Harry iznesenim tvrdnjama teško uvrijedili kraljicu.

One malo liberalnijih pogleda čitava ova situacija podsjeća na nevolje koje je s kraljevskom obitelji imala pokojna princeza Dijana te kažu kako mladi par ima pravo voditi onakav život kakav želi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.