Prati nas

Vijesti

Beljak o COVID dodatku: Kupovina birača, tko će vraćati taj novac?

Objavljeno

|

Krešo Beljak (foto: MojeVrijeme.hr)

“Mogao je premijer Plenković to napraviti uoči Uskrsa pa bi barem izgledalo kao uskrsnica!” Komentar je to Kreše Beljaka (HSS) na konferenciju za medije na kojoj je objavljeno da će 850 tisuća hrvatskih umirovljenika krajem travnja i u svibnju dobiti jednokratnu financijsku pomoć.

“To treba pozdraviti, ali na taj način se ne kupuju birači”, rekao je Beljak za N1 televiziju i osvrnuo se na dodatke umirovljenicima u Samoboru: “Dijelili smo pred Uskrs i Božić, ne baš pred izbore. Mislim da to može biti kontraproduktivno. Kad netko to radi svake godine, onda to nije predizborni trik nego želja da se nekom zaista pomogne.”

“Pa meni je to jedan veliki upitnik. Odakle novac dosad i kako će biti ubuduće? Mi smo u Samoboru osigurali 10 milijuna kuna i još smo 10 milijuna kuna manje uprihodovali od koronakrize. To smo napravili tako da smo morali stopirati niz projekata i to u predizbornoj godini. Umjesto da smo tih 20 milijuna kuna uložilo u nove ceste. Mi nismo napravili to da smo potrošili sav novac pa nova vlast neće imati ništa”, analizira HSS-ov prvak.

“Napravili smo to da su ljudi ispred cesta i trpimo kritike zbog toga, ali našli smo balans. Ali država nije našla balans, zato sam pitao premijera Plenkovića odakle novac. Da je rekao stopirat ćemo projekte, prodati neke nekretnine, ok, ali bojim se da će ovaj novac netko morati vraćati ako za desetak godina itko od mladih uopće bude u Hrvatskoj”, kaže.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.