Prati nas

Vijesti

Demantirali Šostara

Ministarstvo: Svi prijavljeni u sustav ‘CijepiSe’ dobit će termin, platforma radi

Kad je riječ o Zagrebu, ponovno su istaknuli da se građani koji su se prijavili u platformu ne moraju ponovo prijavljivati kod svojeg obiteljskog liječnika jer su njihovi obiteljski liječnici povezani s platformom Cijepise putem e-Naručivanja.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Iz Ministarstva zdravstva odbacili su tvrdnje ravnatelja Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” Zvonimira Šostara da platforma Cijepise.zdravlje.hr nije funkcionalna te su poručili da platforma funkcionira u svim županijama.

“Potaknuti medijskim izjavama ravnatelja Šostara koji tvrdi da platforma Cijepise.zdravlje.hr nije funkcionalna, Ministarstvo zdravstva ističe da su ordinacije obiteljske medicine na području Grada Zagreba do sada preuzele 19.844 prijava građana iz platforme, a od 21. travnja kada je počelo masovno naručivanje građana s platforme na Zagrebački Velesajam, iz Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” preuzeli su iz platforme svega 2.682 termina”, stoji u priopćenju.

U sustav je do sada prijavljeno 198.274 građana od kojih je 45.416 cijepljeno te su vidljivi na svim kanalima koji taj sustav objedinjuje: obiteljski liječnici, internetska stranica cijepise.zdravlje.hr, pozivni centar 0800 0011 i županijski zavodi za javno zdravstvo. Iz Ministarstva su ponovili da će svi prijavljeni u sustav CijepiSe dobiti svoje termine za cijepljenje.

Kad je riječ o Zagrebu, ponovno su istaknuli da se građani koji su se prijavili u platformu ne moraju ponovo prijavljivati kod svojeg obiteljskog liječnika jer su njihovi obiteljski liječnici povezani s platformom Cijepise putem e-Naručivanja. E-naručivanje je, kažu, integralni dio planiranog rješenja za upravljanje procesom cijepljenja, u kojem je platforma cijepise.zdravlje.hr samo frontend prema građanima za iskaz interesa. Naglašavaju također da obiteljski liječnici mogu naručiti na masovni punkt sve svoje

Do sada su 492 ordinacije liječnika obiteljske medicine na razini Hrvatske preuzele 45.437 prijava građana, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva navodeći i  broj ordinacija obiteljske medicine po županijama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.