Prati nas

Vijesti

Malo, ali veseli

Neslužbeno objavljena visina COVID dodatka, dobit će ga 800.000 umirovljenika

Što je mirovina veća, dodatak će biti niži. Ukupan iznos procjenjuje se na 700 milijuna kuna.

Objavljeno

|

Jasna Petrović (foto: Vlatka Koren)

Oko 800 tisuća umirovljenika dobit će takozvani COVID dodatak, javlja RTL. Točan iznos jednokratne pomoći objavit će sutra Vlada RH.

RTL neslužbeno doznaje da će 1.200 kuna biti najveći iznos dodatka, a na dodatak će imati pravo umirovljenici s mirovinama do 4.000 kuna. Što je mirovina veća, dodatak će biti niži. Ukupan iznos procjenjuje se na 700 milijuna kuna.

 “800 tisuća umirovljenika i to poglavito  onih koji imaju mirovine od nula do 4.000 kuna dobit će konačno pomoć da bi mogli kompenzirati sve troškove vezane uz pandemiju COVID-19”, izjavila je za RTL Jasna Petrović, dopredsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, organizacije koja je inzistirala na isplati dodatka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.