Prati nas

Vijesti

Lokalni izbori

Pavičić Vukičević: Pobijedim li na izborima, umirovljenicima se neće ukidati socijalna prava

“Želim da živimo u gradu zadovoljnih ljudi, jednakih mogućnosti, sretnih obitelji i djece te generacija koje rastu i razvijaju se u poticajnom okruženju, kaže kandidatkinja na lokalnim izborima.

Objavljeno

|

Jelena Pavičić Vukićević (scr: Youtube)

U opširnom razgovoru za Večernji list, kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević kazala je da, postane li gradonačelnica, nijedno stečeno socijalno pravo neće se ukidati.

“Naprotiv, zbog poteškoća koje su stvorili potres i COVID-19 uvodit ćemo i nove mjere. Primjera radi, tako smo dohodovni cenzus, na temelju kojeg zagrebački umirovljenici svaki mjesec primaju 200, 300 i 400 kuna, te uskrsnicu i božićnicu, od travnja podigli s 1.500 na 1.700 kuna. Ove mjere do ožujka je koristilo 6.500 umirovljenika, a sada će na njih imati pravo još 6.000 tisuća, odnosno više od 12 tisuća naših umirovljenika.”

“Zagreb nosi epitet najsocijalnijeg grada jer je briga za osobe starije životne dobi, za obitelji i djecu, za osobe u potrebi, osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama u razvoju, žrtve nasilja u obitelji i beskućnike naš prioritet. Pri tome mislim na mjeru roditelj odgojitelj, novčanu pomoć umirovljenicima, besplatan prijevoz za starije, mrežu socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, pravo na stipendije, na plaćanje režija i osiguravanje toplog obroka najugroženijima i osiguravanje smještaja”, navodi aktualna vršiteljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice.

“Želim da živimo u gradu zadovoljnih ljudi, jednakih mogućnosti, sretnih obitelji i djece te generacija koje rastu i razvijaju se u poticajnom okruženju. U budućnosti vidim Zagreb koji je zadržao sva socijalna prava i u kojem se teret krize ne prelama preko najosjetljivijih društvenih skupina. Odustat ću od svih odluka za koje ne budem imala većinsku podršku svojih sugrađana. Posebno želim naglasiti da građanima jamčim stabilnost i sigurnost kvalitetnog funkcioniranja svih javnih službi”, zaključila je Pavičić Vukičević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.