Prati nas

Vijesti

Metropola

Pavičić Vukičević postrojila Zimsku službu, građani su pozvani da preuzmu sol

Objavljeno

|

Jelena Pavičić Vukićevič (foto: zagreb.hr)

Vršiteljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević obišla je Zimsku službu u centralnoj bazi na Žitnjaku, zbog snijega koji je jutros zabijelio Zagreb. Uvjerila se u ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme te pripravnost operativnog osoblja.

Pavičić Vukičević pozvala je sve sugrađane na dodatan oprez kako u prometu, tako i u svakodnevnom kretanju ulicama, jer uslijed niskih temperatura, postoji mogućnost nastanka poledice i proklizavanja, istaknuvši kako je bitno da se svatko od nas pojedinačno pokuša zaštiti od ozljeda tako što će bacanjem soli ispred svojih kućanstava taj prostor učiniti sigurnijim za kretanje.


Podružnica Zagrebačke ceste jučer tijekom dana proglasila je treći stupanj pripravnosti Zimske službe na području Zagreba što znači da su svih 292 ekipe pregledane i stavljene u funkciju kao i operativno osoblje. Trenutno je na terenu 20 ekipa koje čiste snijeg od čega ih se četiri nalaze na Sljemenskoj cesti, a ostale su raspoređene na području istočnog dijela grada zbog napadale veće količine snijega. Za predstojeću noć planiramo pripremiti sve ceste za najavljene temperature ispod nula stupnjeva celzijusa, kako bi u jutarnjim satima svi sugrađani mogli nesmetano otići na svoje radno mjesto, rekao je Voditelj Podružnice Dragan Perić.

Pozvao je Zagrepčane koji nemaju osigurane zalihe soli na besplatno preuzimanje soli koja će biti pakirana u vrećama od 25 kg. Potrebne zalihe soli za posipanje prilaza svojih kućanstava građani mogu preuzeti u prostorima Podružnice Zagrebačke ceste, u bazi Zimske službe, na adresi Gordana Lederera 2, u bilo koje doba dana jer će službe biti na raspolaganju 24 sata dnevno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP