Prati nas

Vijesti

Pro Life

Hod za život u sedam gradova, u Zagrebu na dan izborne šutnje

Inicijativom žele potaknuti donositelje odluka na veći angažman u području obitelji, mladih, obrazovanja i radnih mjesta te da se majkama omogući fleksibilno radno vrijeme.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove će se godine održati u sedam gradova: Osijeku, Zagrebu, Sisku, Splitu, Rijeci  te po prvi puta u  Slavonskom Brodu i Imotskom. Geslo povorki bit će “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“, a i ove godine organizatori žele upozoriti na znanstvenu činjenicu da život počinje začećem.

“Okupili smo se oko ove inicijative jer se svi zajedno zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti”, rekao je pred novinarima koordinator Hoda za život Luka Hudinčec.

Žele također dati podršku svim ženama i brinuti za njihovu zaštitu jer statistike, upozorio je, pokazuju da se dvije trećine žena odluči za pobačaj zbog lošeg ekonomskog stanja i pritiska okoline.

Inicijativom žele potaknuti donositelje odluka na veći angažman u području obitelji, mladih, obrazovanja i radnih mjesta te da se majkama omogući fleksibilno radno vrijeme, ali i da svi građani koji odluče imati obitelj i djecu shvate da to mogu ako se poboljšaju ekonomski i društveni uvjeti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.