Prati nas

Show

Hrvatska tuguje, Albina je pokradena: progovorili Milanović i Plenković

Iako, vjerojatno, i sama tužna što nije prošla dalje, Albina se obožavateljima s osmijehom javila iz Rotterdana i poručila kako mjesta suzama nema.

Objavljeno

|

milanović, plenković, albina

Jeste li sinoć gledali prvu polufinalnu večer Eurosonga? Je li vas iznenadilo to što hrvatska predstavnica Albina Grčić (22) nije prošla u finale? Mi, iako smo generacija kojoj srce brže zakuca kad se sjeti nastupa legendarne grupe Riva, Doris Dragović, pa i Danijela, ipak mislimo da je mlada Splićanka i njezina pamtljiva pjesma Tick-Tock zaslužila prolaz dalje.

Razočaranih je u Hrvatskoj mnogo, a neki su išli tako daleko da su apelirali na to da naš predsjednik Zoran Milanović intervenira i pozivaju da ju se po povratku u Hrvatsku Albinu adekvatno dočeka.


“Podržao sam ju prije nastupa. Jako mi se svidjela ona kao pjevačica, imala je sjajnu pjesmu. Sustava glasovanja u ovoj fazi Eurosonga, koliko sam razumio, jest da su to uglavnom telefonski glasovi ili glasovanje porukama. Koliko ja vidim, to se svelo na neku blokovsku podjelu. Ili na više glasova mnogoljudnijim zemljama koji imaju više sugrađana u drugim zemljama. To je po meni šteta, jer je imala jednu od tri najbolje pjesme u polufinalu. To ne znači da ne možemo slušati pjesmu i veseliti se njenoj karijeri”, kazao je na tiskovnoj konferenciji premijer Andrej Plenković.

“Kad pogledate u Oxford dictionary prijevara ili fraud, to je onda Eurosong. To je umjetnost koja je subjektivna prema tome glavu gore, pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi”, komentirao je predsjednik Zoran Milanović u Čakovcu.

Iako, vjerojatno, i sama tužna što nije prošla dalje, Albina se obožavateljima s osmijehom javila iz Rotterdama i poručila kako mjesta suzama nema.

“Ljudi, nemojte biti tužni, nemojte biti razočarani… jer mi nismo, ja sam stvarno super! I ja vam stvarno sa sigurnošću kažem da mi u zadnjih par godina nismo imali bolji nastup. Mi smo se toliko trudili!”, kazala je Albina. “Budite ponosni na nas, pratite nas i dalje!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP