Prati nas

Vijesti

Loš dan za antivaksere: Objavljeno koliko cijepljeni obolijevaju od korone

Iako protivnici cijepljenja tvrda da cjepivo ne štiti te da cijepljeni često obolijevaju od koronavirusa, činjenica je da samo jedan od 10.000 cijepljenih ne razvije imunitet koji bi ga zaštitio od infekcije, objavile su američke zdravstvene vlasti.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) objavio je istraživanje prema kojem je samo 0,01 posto onih koji su cijepljeni protiv koronavirusa oboljelo od COVID-a.

U studiju je uključen 101 milijun američkih građana koji su između siječnja i travnja ove godine cijepljeni dvjema dozama.

“Iako se radi o visoko učinkovitim cjepivima, slučajevi proboja su očekivani, posebno prije nego što imunost u populaciji ne dosegne dovoljnu razinu za dodatno smanjenje transmisije”, kaže se u izvješću.

Prosječna dob onih do kojih se virus “probio” iznosila je 58 godina, a većinom, u 63 posto slučaja radilo se o ženama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.