Prati nas

Vijesti

Idemo dalje!

Utrošena je milijunta doza cjepiva protiv COVID-a u Hrvatskoj!

Najveći obuhvat cijepljenjem postignut u dobnoj skupini osoba od 70 godina i više, od kojih je 54 posto osoba primilo najmanje jednu dozu cjepiva.

Objavljeno

|

Branka Aničić prva cijepljena osoba u Hrvatskoj (screenshot: HTV)

Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, od početka cijepljenja u Republici Hrvatskoj ukupno je utrošeno 1.025.701 doza cjepiva. Milijunta doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 utrošena je u Zagrebačkoj županiji.

Cijepljeno je 796.909 osoba od kojih je 228.792 primilo drugu dozu. Riječ je o 19,6 posto ukupnog stanovništva što je 23,7 posto odraslog stanovništva Hrvatske.

Najviše je utrošeno cjepiva Pfizer i to 606.997 doza, nakon čega slijedi cjepivo AstraZeneca s 275.131 utrošenom dozom. Povjerenje u cjepivo AstraZeneca tijekom jučerašnjeg dana uz ostale građane ukazali su studenti završnih godina medicine i stomatologije Sveučilišta u Zagrebu. Primivši drugu dozu cjepiva AstraZeneca, njih 445 je iskazalo povjerenje u zdravstveni sustav u kojem će vrlo brzo raditi, pa i cijepiti naše sugrađane.

Na dan 6. svibnja utrošeno je 46.520 doza cjepiva. Time smo se u cijepljenju u jednom danu približili rekordu ostvarenom u četvrtak 29. travnja kada je utrošeno rekordnih 46.887 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Najveći obuhvat cijepljenjem postignut u dobnoj skupini osoba od 70 godina i više, od kojih je 54 posto osoba primilo najmanje prvu dozu cjepiva. Ovo su podaci koji pokazuju kako obuhvat cijepljenja raste s posebnom pažnjom prema najugroženijim građanima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.