Prati nas

Vijesti

Oluja se spremna

Stožer civilne zaštite: Pripremite se za nevrijeme, moguće su štete

Velik dio Hrvatske očekuje nevrijeme zbog kojeg je Stožer civilne zaštite objavio upozorenje koje prenosimo u cijelosti.

Objavljeno

|

Oluja nad Zagrebom (foto: Siniša Bogdanić)

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje.

Na području osječke regije očekuje se lokalno izraženije grmljavinsko nevrijeme s mogućom tučom, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.


Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, stoji u priopćenju.

Zagrebačka regija

Na području zagrebačke regije očekuje se lokalno moguć izraženiji grmljavinski pljusak, osobito na sjeveru. Budite spremni zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP