Prati nas

Vijesti

Nije došao

Žena (68) iz Ivanca zaljubila se u ‘marinca’ s Facebooka, ostala je bez malog bogatstva

Ona je, prema prijavi, početkom ove godine putem jedne društvene mreže ‘upoznala’ muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik koji je trenutno na misiji u Siriji.

Objavljeno

|

Prevare na internetu
foto: Pixabay

Još je jedna Hrvatica nasjela na ljubavno-financijsku prijevaru putem društvenih mreža. Riječ je o ženi iz Ivanca staroj 58 godina koja je naivno povjerovala da se s druge strane nalazi američki vojnik, ludo zaljubljen u nju. Iako je vjerovala da je pred njima sretna budućnost, pokazalo se da je s druge strane prevarant kojega, vjerojatno, nikada neće upoznati.

Recept je navlas isti kao i u prethodnim slučajevima Hrvatica koje su ostale bez životne ušteđevine: zavedi, traži novac i nestani s društvene mreže.

“Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 58-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznate osobe”, objavljeno je na službenim policijskim stranicama.

“Ona je, prema prijavi, početkom ove godine putem jedne društvene mreže ‘upoznala’ muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik koji je trenutno na misiji u Siriji. Navedeni ju je uvjerio da želi doći u Hrvatsku zbog ljubavne veze s njom i zatražio je da mu uplati novac kako bi joj poslao pakete pomoći, dok će joj novac vratiti naknadno”, piše policija.

“58-godišnjakinja mu je u nekoliko navrata uplatila ukupno oko 15.000 eura te mu je, također na njegovo traženje, kupila i poslala dva mobitela, ukupne protuvrijednosti od oko 2.500 eura. Kako nije vratio novac, poslao pakete ni došao u Hrvatsku, smatra da je prevarena. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela”, objavila je policija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.