Prati nas

Vijesti

Matematika je jasna

Gotovo svi pacijenti koji se liječe na COVID odjelima – nisu cijepljeni

Prema službenim podacima, u hrvatskoj je trenutno cijepljeno 1.589.579 osoba, od toga su drugu dozu dobile 1.327.422 osobe.

Objavljeno

|

foto: Vladimir Fedotov/Unsplash

Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je podatak koji zorno ilustrira koliko je cijepljenje efikasno protiv teških oblika bolesti COVID-19. “Protekli mjesec 579 građana je završilo u bolnici zbog COVID-a. 94 posto njih nije bilo cijepljeno. Matematika je jasna, cjepivo protiv COVID-a znači normalan život. Zaštitimo sebe i druge”, napisao je Beroš na Twitteru.

Prema službenim podacima, u hrvatskoj je trenutno cijepljeno 1.589.579 osoba, od toga su drugu dozu dobile 1.327.422 osobe.

Podsjetimo, od prosinca 2020. godine, kada je počelo cijepljenje protiv koronavirusa, stručnjaci su jasno komunicirali kako cjepivo neće u potpunosti spriječiti zarazu, ali i da će gotovo uvijek spasiti život cijepljenima i poštedjeti ih respiratora.

“Niti jedno cjepivo ne pruža 100-postotnu zaštitu, tako ni cjepivo protiv COVID-a, ali pružaju vrlo visoku razinu zaštite. Kako koje cjepivo, naravno. Veća je zaštita od težih oblika nego od obične zaraze. Da, može se zaraziti cijepljena osoba, ali ima puno manju šansu da se zarazi i puno manju šansu da umre od bolesti”, naglasio je u programu Nove TV glavni epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić. Više pročitajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.