Prati nas

Vijesti

Društvena odgovornost

‘Obavezno cijepljenje nije nametanje sile, već sprječavanje ugrožavanja drugih’

Govoreći o obveznom cijepljenju, koje su neke zemlje uvele za neke djelatnosti, imunolog Stipan Jonjić kaže da i nije tako loše.

Objavljeno

|

Stipan Jonjić (screenshot: UniZG/Youtube)

Virusni imunolog s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Stipan Jonjić, gostovao je u programu N1 televizije gdje je komentirao epidemiološku situaciju. Zaključak Svjetske znanstvene organizacije, da gubimo bitku s koronavirusom i da su u ovom trenutku varijante koronavirusa u vodećoj poziciji pred svijetom Jonjić je ocijenio očekivanom.

“Znanost nije iznenađena da će COVID-19 s nama biti vjerojatno godinama, mi ga se nećemo tako lako riješiti, ali moramo se naučiti živjeti s njime”, rekao je Jonjić.

Govoreći o obveznom cijepljenju, koje su neke zemlje uvele za neke djelatnosti, Jonjić smatra da i nije tako loše. “S obzirom da smo dio Europe koja ima svoja pravila, ljudska prava, slobode, vjerujem da u uljuđenom svijetu možete postići nešto bez naredbe i nametanja, međutim, kad je u pitanju bolest, zapravo ugrožavate nečiji život.”

“Vi nemate pravo ugroziti nečiji život. Ja sam uvijek govorio da bih uveo obvezno cijepljenje za neke djelatnosti, tu spada promet, značajnim dijelom i turizam, zdravstvo, meni nije mrsko čuti to što se zagovara. To nije nametanje sile, nego sprečavanje ugrožavanja drugih”, zaključio je Jonjić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.