Prati nas

Vijesti

ZG Pride

Povorka ponosa: Prvi događaj na kojem su svi imali COVID putovnice i nisu bili obvezni nositi maske

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da na Povorci ponosa nisu zabilježeni veći incidenti, ali su privedene dvije maloljetne osobe. Drugih postupanja policijskih službenika nije bilo, javili su iz policije.

Objavljeno

|

foto: Tristan Billet/Unsplash

Ovogodišnja Povorka ponosa bila je prvi je događaj u Hrvatskoj na kojem su svi imali COVID potvrde i zbog toga nije bilo potrebno nositi maske, objavio je epidemiolog Branko Kolarić, voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U Povorci je sudjelovao i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik Luka Korlaet. “Napredovali smo, ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride. Želim poručiti, kao nova vlast, da je Zagreb otvoren grad koji slavi sve razlike i nitko ne smije i neće biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi. Vidi se iz izjava političara zadnjih dana da još postoji prostora za napredak, a takve su izjave jako opasne”, komentirao je gradonačelnik.

Povorka ponosa počela je okupljanjem u 14 sati na Rooseveltovu trgu (ispred Mimare). Dvije i pol tisuće sudionika su se okupile u opuštenoj atmosferi, a osim zastava duginih boja, nosili su transparente, poput onih “Ljubav ne pita što je ispod haljine/hlača”, “I pederi su radnici”, “Prožeta homoseksualnosti od glave do pete”.

Povorka je krenula oko 15:30 Frankopanskom ulicom, potom preko Trga bana Jelačića, Ulice Nikole Jurišića, Draškovićevom i Šoštarićevom do Parka Ribnjak, Parka ponosa.Na Ribnjaku je održan prosvjedni skup pod nazivom ‘Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu’ te su se obratili predstavnik Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugi, a potom je slijedilo druženje i zabavni program.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da na Povorci ponosa nisu zabilježeni veći incidenti, ali su privedene dvije maloljetne osobe. Drugih postupanja policijskih službenika nije bilo, javili su iz policije. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.