Prati nas

Ljubav

Nisu kao vino

Penisi se starenjem smanjuju, ali i tomu ima lijeka

Ukratko, penisi nisu kao vino da s godinama postaju sve bolji, no samo o vama ovisi koliko će vas dugo i kako služiti.

Objavljeno

|

foto: Charles Deluvio/Unsplash

Svi oni koji misle da imaju prevelik penis mogu odahnuti. Naime, znanost je potvrdila da se taj dio muške anatomije s godinama smanjuje. Ušne školjke, s druge strane, rastu dok god živimo.

Prema podacima koje je iznio urolog Irwin Godstein, ako je penis u tridesetima dug 15 centimetra, u šezdesetima i sedamdesetima mogao bi biti kraći za čak tri centimetra. Što je iznimno loša vijest za one koji misle da nisu baš obdareni u tom resoru.

Penis se uz to može doimati manjim zbog gomilanja prekomjernih kilograma, no u tom slučaju nije riječ o pravom skraćivanju, već o sakrivanju. Uz to, oblik penisa može promijeniti i gomilanje plaka u njegovoj unutrašnjosti pri čemu se najčešće radi o Peyronijevoj bolesti. U tom slučaju erektirano spolovilo poprima zakrivljeni oblik, počesto toliko da je spolni odnos otežan.

Ne zaboravite da starenjem opada lučenje testosterona što dovodi i do promjena volumena penisa i testisa. Promjene na krvnim žilama, poput arterioskleroze, također mogu utjecati na veličinu zbog smanjenog priljeva krvi u kavernozna tijela penisa.

No iznimno popularan liječnik dr. Edward Zimmerman iz Las Vegasa, koji se na društvenim mrežama pojavljuje pod nadimkom “dickdocontictoc” ili “doktor za penise na Tik Toku” kaže da se ove promjene mogu ublažiti.

@dickdocontiktok

#happenis #tiktoklearning #length talking about girth

♬ Happy – Pharrell Williams

“Penisi se smanjuju starenjem, baš kao što se smanjuje volumen lica i vrata. Ukratko, ako govorimo o situaciji ispod pojasa, izgubit ćete centimetre u dužini i obujmu penisa – ako ga rijetko koristite. Ovo je stvarna situacija koju opisujemo kao use i tor lose it (eng. koristi ga ili ga izgubi).”

Ukratko, penisi nisu kao vino da s godinama postaju sve bolji, no samo o vama ovisi koliko će vas dugo i kako služiti. I pri tome ne zanemarite činjenicu da su istraživanja pokazala da dobro zaposlen penis ujedno znači i manji rizik od karcinoma prostate.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.