Prati nas

Vijesti

Crveno

Capak objavio koliko je necijepljenih na respiratoru

Cijepite se i pridružite nam se na sunčanoj strani ulice, jesen će svima biti ljepša, kazao je ministar zdravstva.

Objavljeno

|

screenshot: Sky/Youtube

S 1042 novozaraženih Hrvatska je opravdano crvena na koronakarti Europe. 552 osobe su na bolničkom liječenju, od toga 59 na respiratoru – šest više nego jučer. U protekla 24 sata preminulo je 8 osoba, a prosječna dob umrlih je 82 godine. Među preminulima, svi su s brojnim komorbiditetima, a među njima je i troje cijepljenih izrazito visoke starosne dobi.

Prema riječima ministra zdravstva Vilija Beroša čak 94 posto pacijenata na respiratoru – nije cijepljeno. Upozorio je i da sve mlađi necijepljeni ljudi završavaju u bolnici i na respiratoru u četvrtom valu epidemije. Šef hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je kako u cijeloj Hrvatskoj ima 865 oboljelih od 7 do 18 godina i 1947 ih je u samoizolaciji.

“Virus svoje žrtve nalazi među necijepljenima najvećim dijelom. Cijepite se i pridružite nam se na sunčanoj strani ulice, jesen će svima biti ljepša. U crvenom smo što je očekivano, no potpuno nepotrebno. Imamo dovoljno cjepiva, besplatnog i dostupnog. Iskoristite to svi, poglavito stariji. Neki stručnjaci predviđaju da ćemo kad tad svi doći u kontakt s virusom”, kazao je Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.