Prati nas

Show

Životna bitka

Ćiro Blažević o opakoj bolesti: ‘Vratila se. Borit ću se!’

Prije tri tjedna sam saznao da se bolest proširila. Idem svaki dan na terapiju po pola sata, objasnio je omiljeni nogometni trener i izbornik.

Objavljeno

|

Od čega je umro Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević (screenshot: Youtube)

Bivši izbornik Vatrenih i jedan od najvećih trenera na ovim prostorima, Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru je za slovensku Sportklub televiziju otkrio kako je teško bolestan, prenose Sportske novosti.

Željeli su susjedi napraviti razgovor s našim trenerom i analizirati nadolazeći susret u kvalifikacijama za SP 2022. kojeg Hrvatska i Slovenija igraju na Poljudu, ali vjerojatno se nitko nije nadao što će im Ćiro otkriti.

“Dragi prijatelji Slovenci, naša je ljubav bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram vam otkriti tužnu vijest, jako sam bolestan. Star sam i imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, rekao je Blažević.

“Dvaput sam mu jebo majku, dat ćemo sve od sebe i ovaj put. Što da ti kažem, nisam dobro, kako bih bio dobar kad imam karcinom s metastazama? Ali nisam klonuo i borit ću se do kraja, znam da je puno toga u glavi”, rekao je Ćiro Večernjem listu.

“Prije tri tjedna sam saznao da se bolest proširila. Idem svaki dan na terapiju po pola sata, moji su doktori u Svetoj Nedjelji, nadam se da će oni sve to uspjeti pohvatati kao i do sada. Ja ću napraviti sve što mogu da im pomognem, borit ćemo se, to je sigurno”, priča Ćiro uz kojeg dane provodi sin Miro Blažević Jr.

“Čovjek se osjeća drugačije kad mu se tako nešto konstatira… Zabrinuto. U takvoj sam sada fazi. Umjereno zabrinutoj. Ipak, očekujem da mi grupa doktora oko mene omogući da još malo dodatno poživim. Oni su oprezni na riječima, ali treba vjerovati. Želim vjerovati u svoje ozdravljenje”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.