Prati nas

Vijesti

Razlozi ZA

Željka Antunović: Ne znam što je u cjepivu, kao ni u ćevapima, ali želim među ljude

Gotovo devet mjeseci nakon početka aktivnog cijepljenja naših građana protiv bolesti COVID-19, oni koji o cijepljenju ne žele niti čuti uporno i na svakom uglu raspredaju o svojim uvjerenjima. Mnoge time povlače za jezik, pa je svoje mišljenje na tu temu dala i Željka Antunović, nekadašnja ministrica obrane i ugledna SDP-ovka, objasnivši razloge svoje odluke da se cijepi.

Objavljeno

|

Željka Antunović (screenshot. N1)

Na svom je Facebooku 66-godišnja političarka Željka Antunović javno progovorila zašto se cijepila unatoč tome što ne zna točno sve sastojke cjepiva. Upravo je ta nepoznanica, naime, jedan od ključnih argumenata koje navode antivakseri.

“Cijepila sam se protiv COVID-a. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, ni u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola, koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, ni što je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, ni u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno”, napisala je Antunović.

“Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću koje popijem… Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke. Uglavnom, puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati”, dodala je političarka.

Život je kratak

Potom se osvrnula na prolaznost života te osvijestila koliko je toga što je veseli u vanjskom okruženju. “Znam samo jedno – život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života ‘otprije’. Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.” Antunović je u svojoj objavi navela i popis razloga zbog kojih se cijepila.

Deset najvažnijih razloga ZA cijepljenje:

  • Da se ne razbolim i ne umrem od bolesti COVID-19
  • Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate
  • Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim
  • Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi
  • Da živim svoj život
  • Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom
  • Da COVID-19 postane stara, loša uspomena
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.