Prati nas

Vijesti

Akcija

Beroš: Obiteljski liječnici imaju 15 dana za pozvati starije pacijente na cijepljenje

Pozivamo građane da otvore vrata patronažnim sestrama i da se jave na pozive obiteljskih liječnika koji ih žele informirati o cijepljenju. Cijepljenje u ovom trenutku spašava živote, a naša je dužnost to i omogućiti, rekao je ministar.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.392 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23.751. Među njima je 1.311 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 171 pacijent. Preminulo je 26 osoba.

“Donijeli smo odluku o organizaciji rada izabranih liječnika obiteljske medicine radi provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u tijeku pandemije. Četrdeset posto sugrađana koji su stariji od 80 godina nije cijepljeno. Moramo znati da porastom životne dobi imunitet slabi. To su najvulnerabilnije i najizloženije osobe, pogotovo ako imaju i druge bolesti ili patološka stanja. Stoga je važno doći do tih osoba i potaknuti ih na cijepljenje”, kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

“U tom kontekstu je donesena odluka da su liječnici obiteljske medicine dužni u roku od 15 dana od dana stupanja ove odluke na snagu pozvati sve pacijente u dobi višoj od 65 godina na cijepljenje”, rekao je Beroš, dodavši da liječnici trebaju ići i u kućne posjete i cijepiti starije građane te o tome izvijestiti Ministarstvo zdravstva.

“Sve to radimo u kontekstu naših napora da spasimo zdravlje naših građana, da spasimo one koje spasiti možemo. Pozivamo građane da otvore vrata patronažnim sestrama i da se jave na pozive obiteljskih liječnika koji ih žele informirati o cijepljenju. Cijepljenje u ovom trenutku spašava živote, a naša je dužnost to i omogućiti”, rekao je ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.