Prati nas

Vijesti

Crne brojke

Djeca su neizravne žrtve pandemije, za stotine tisuća njih život više neće biti isti

Djeca su neizravne žrtve pandemije i čini se da za stotine tisuća njih svijet više neće biti isto mjesto.

Objavljeno

|

foto: Arek Socha/Pixabay

Novo istraživanje objavljeno u stručnoj publikaciji Pediatrics procjenjuje da je, od travnja 2020. godine do 30 lipnja ove godine, više od 140.000 djece (osoba mlađih od 18 godina) zbog koronavirusa izgubilo oca, majku, baku ili djeda koji su skrbili o njima. I to samo u Sjedinjenim Državama.

“Istraživanje je pokazalo da koronavirus neproporcionalno pogađa odrasle iz nebijelačkih zajednica, ali i da djeca iz tih zajednica nose najveći teret pandemije”, kaže za The Guardian Nora Volkow, ravnateljica Nacionalnog instituta za zlouporabu droga koji je sufinancirao istraživanje.

Iako rasne i etničke manjine u Sjedinjenim Državama čine 95 posto ukupnog stanovništva, istraživanje pokazuje da 65 posto djece koja su ostala bez skrbnika dolaze iz manjinskih skupina. „Smrt roditelja je nemjerljiv gubitak koji može promijeniti djetetov život“, kaže Volkow.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.