Prati nas

Vijesti

Gole brojke

Objavljeno je koliko košta liječenje na respiratoru, cijepljenje je najjeftinije

Dok je cijepljenje besplatno, liječenje od bolesti COVID-19 državu, njezin već prezaduženi zdravstveni sustav, odnosno u konačnici porezne obveznike, preskupo stoji.

Objavljeno

|

screenshot: Sky/Youtube

Od početka epidemije na liječenje zaraženih koronavirusom utrošeno je čak 1,08 milijardi kuna.

Čak 18 mjeseci zaposleni u pravnim osobama, a čija prosječna plaća – koliko je Državni zavod za statistiku izračunao za lipanj ove godine – iznosi 7.175 kuna, moraju raditi da bi zaradili 126.700 kuna, objavio je Glas Slavonije. Toliko, naime, iznosi trošak liječenja i trošak lijekova za bolničko liječenje oboljelog od COVID-19 koji je završio na respiratoru i na njemu bio duže od 95 sati, odnosno prosječno 15 dana.

Dijagnostičko-terapijska je to skupina (DTS) “Traheostomija ili ventilacija”, gdje cijena liječenja osiguranih osoba, ističu u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, koje su provele više od 95 sati na respiratoru iznosi 118.726,45 kuna po slučaju liječenja. U HZZO-u dodaju kako je prosječno trajanje liječenja osoba koje su bile na respiratoru (duže od 95 sati) prema ispostavljenim računima bilo 15 dana.

Trošak lijekova korištenih za bolničko liječenje prema ispostavljenim računima za ovu dijagnostičko-terapijsku skupinu iznosi 7.866 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.