Prati nas

Vijesti

Branka Aničić (83)

Prva Hrvatica cijepljena protiv COVID-a primila je treću dozu: ‘Poštujmo preporuke’

Dodala je da nije imala nikakve nuspojave od prve dvije doze, a našalila se i da je ubod komarca bolniji od cijepljenja.

Objavljeno

|

screenshot: HTV

“Osjećam se u redu, najboljem redu. Nisam ni prije imala nuspojave. Jedva sam dočekala treću dozu. Ne samo ja. Osjećamo se sigurnije. Ako poštujete epidemiološke preporuke, to sve zajedno čini nekakvu zaštitu”, kazala je Branka Aničić (83), prva Hrvatica koja je primila cjepivo protiv koronavirusa u prosincu prošle godine.

Simbolično, ova štićenica zagrebačkog doma “Trešnjevka”, danas je primila treću dozu cjepiva, što je označilo početak organiziranog procjepljivanja trećom dozom u domovima umirovljenika.

O onima koji se ne žele cijepiti, gospođa Branka kaže: “Mislim da se to neće promijeniti. Kad se povjerenje izgubi, teško je to više uravnotežiti. No biti će i onih koji će predomisliti na kraju. Ne bi bilo dobro da im bližnji zbog njih stradaju. Najbolje bi bilo kad bi svi radili ono što stručnjaci preporučuju. Voljela bih da ljudi počnu mijenjati mišljenje. Krajnji je čas da zaštite starije, djecu i sebe same. No neki misle da je riječ o običnoj prehladi, ali daleko je to od toga. Tek kad vam netko iz obitelji oboli..”

Dodala je da nije imala nikakve nuspojave od prve dvije doze, a našalila se i da je ubod komarca bolniji od cijepljenja.

Ova umirovljena farmaceutska tehničarka, koja je radni vijek provela u KBC Sestre milosrdnice, nije strahovala ni kada je primala prvu dozu. Kazala je tada da je cijepljenje put povratka u normalan život, druženja s prijateljima i obitelji. “Veselim se susretu s praunucima”, poručila je u prosincu novinarima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.