Prati nas

Vijesti

Rekord

Hrvati se pomamili za cjepivom, jučer je cijepljena 27.621 osoba

HZJZ poziva građane koji nisu cijepljeni, posebno one najugroženije, da se cijepe u što kraćem roku.

Objavljeno

|

Cijepljenje, Zagrebački velesajam (foto: Karolina Kostelac)

Jučer je u Hrvatskoj cijepljeno rekordnih 27.621 osoba, među kojima je njih 16.747 primilo prvu dozu, objavio je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Drugu dozu je primilo 3.527 osoba, a dodatnu ili treću dozu 7.347 osoba. Takav veliki broj prvih doza zabilježen je posljednji put početkom lipnja.

Do sada je u Hrvatskoj utrošeno 3.759.981 doza cjepiva. Ukupno je 1.990.925 osoba cijepljeno prvom dozom, uključujući doze sa statusom nepoznato, a od njih je 1.707.700 cijepljeno s dvije doze. S dodatnom dozom – booster i trećom dozom za imunokompromitirane osobe – cijepljeno je 61.356 osoba.

S jučerašnjim danom cijepljeno je 49,06 posto ukupnog stanovništva odnosno 58,67 posto odraslog stanovništva. Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu – 57,6 posto ukupnog stanovništva, odnosno 69,2 posto odraslog stanovništva.

Oglas

Završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu – 52,6 posto ukupnog stanovništva, odnosno 63,4 posto odraslog stanovništva. HZJZ poziva građane koji nisu cijepljeni, posebno one najugroženije, da se cijepe u što kraćem roku.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.