Prati nas

Vijesti

Nema nestašice

HZJZ: Pfizera će biti dovoljno za sve, neće doći do zastoja cijepljenja

Valja napomenuti da su Pfizerovo i Modernino cjepivo oboje po vrsti mRNA cjepiva te da su podjednako učinkovita u pružanju zaštite od teških oblika bolesti COVID-19 i smrtnih ishoda te bolesti kod osoba koje su razvile zadovoljavajući imunološki odgovor nakon cijepljenje.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Nakon što je službeno objavljeno da će se od ponedjeljka obustaviti cijepljenje Pfizerom u slučaju prve doze, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je da do takve situacije ipak neće doći.

“Proteklih je tjedana došlo do povećane potražnje za cjepivom Comirnaty proizvođača Pfizer/BioNtech iz nekoliko očekivanih razloga. Posljednjih tjedana pojačan je interes necijepljenih osoba koje među ostalim najčešće potražuju cjepivo Pfizera za provedbu cijepljenja”, piše HZJZ i dodaje: “Obzirom se ovaj i sljedeći tjedan očekuje malo kašnjenje isporuke Pfizerova cjepiva od svega nekoliko dana te da će već u prvom tjednu prosinca ponovno početi dolaziti velike količine tog cjepiva protiv COVID-19, cjepiva će biti više nego dovoljno za sve, a cijepljenje se može odvijati bez zastoja.”

“Valja napomenuti da su Pfizerovo i Modernino cjepivo oboje po vrsti mRNA cjepiva te da su podjednako učinkovita u pružanju zaštite od teških oblika bolesti COVID-19 i smrtnih ishoda te bolesti kod osoba koje su razvile zadovoljavajući imunološki odgovor nakon cijepljenje. Svih cjepiva ima dovoljno za nastavak provedbe cijepljenja protiv COVID-19”, zaključuje HZJZ.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.