Prati nas

Vijesti

Novo dno

Skandalozno: Organizatori prosvjeda protiv mjera pozivali na bojkotiranje dobrovoljnog darivanja krvi

Našom Inicijativom želimo potaknuti ljude da se educiraju o svojim temeljnim pravima i slobodama, te preuzmu odgovornost u donošenju informiranih odluka, stoji na Facebook stranici Inicijative koju je lajkalo 32.000 ljudi.

Objavljeno

|

foto: Pixabay/Facebook

Inicijativa Prava i slobode, koja organizira i potiče ljude diljem države na prosvjede protiv COVID potvrda, a poznata je i po organiziranju takozvanih Festivala slobode, objavila je skandalozan poziv dobrovoljnim darivateljima krvi i to baš u trenutku kada je više bolnica objavilo da krvi – nedostaje. Objava je, javlja portal Index, vrlo brzo obrisana s Facebooka.

“Poziv probuđenim dobrovoljnim darivateljima krvi! Vrijeme je i za naš doprinos zaustavljanju ovog genocidnog i nakaradnog zdravstvenog sustava”, pisalo je u objavi koju prenosimo u cijelosti.

“Tko je voljan sudjelovati u akciji BOJKOTIRANJA dobrovoljnog darivanja krvi dok god se ne ukinu zdravstvene propusnice i dok ne započne liječenje oboljelih sa sigurnim i učinkovitim lijekovima, neka se javi na email adresu [email protected]. Na tu adresu se (što prije!) možete javiti i sa svoje sporedne ili jednokratne adrese a na koju ćete u ponedjeljak oko 7 sati ujutro dobiti sadržaj kojeg ćete pročitati i poslati na zadane adrese”, poručili su iz Inicijative.

“Ovo radimo na ovaj način da izbjegnemo ‘faktografiranje’ sadržaja poruke prije nego što ju svi zajedno u otprilike isto vrijeme pošaljemo na nadležne institucije. Tada će im preostati samo kontrola štete! Odazovite se u što većem broju za boljitak svih građana Republike Hrvatske!” stajalo je u objavi prije nego što je obrisana.

Dobrovoljni darivatelji su zgroženi

Snimak ove objave potaknuo je brojne negativne reakcije komentatora na društvenim mrežama pa čak i pozive na prijavljivanje stranice Facebooku. “Darujem krv dugi niz godina. I imam pravo reći koliko vas sramota može biti. Sjetite se da je karma kurva, sutra nekome od vas može zatrebati krv”, samo je jedan od komentara. “Ja sam uvijek spremna dati koji decilitar svoje vakcinom ukaljane krvi. Ne bi mi bio prvi put. Dante nije predvidio krug pakla za mozgove koji su u ovoj pandemiji isplivali”, napisala je jedna komentatorica.

“Našom Inicijativom želimo potaknuti ljude da se educiraju o svojim temeljnim pravima i slobodama, te preuzmu odgovornost u donošenju informiranih odluka”, stoji na Facebook stranici Inicijative koju je lajkalo 32.000 ljudi.

Bolnicama nedostaje krvi

Podsjetimo, kako je objavio HRT, jučer je Gradsko društvo Crvenoga križa Rijeka pozvalo na darivanje krvi, posebice darivatelje A+ i 0+ krvnih grupa, uz napomenu da samo jedna doza može spasiti čak tri života. I iz KBC-a Osijek i gradskoga društva Crvenog križa upućen je apel dobrovoljnim darivateljima krvi. Zalihe krvnih grupa 0 pozitivna te A+ i B+ dosegnule su kritičnu razinu zbog čega su u tom KBC-u morali biti odgođeni neki operativni zahvati.

KBC Osijek regionalni je centar i dozama krvi opskrbljuje 7 bolnica. Krvi nedostaje jer se zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom smanjio potencijalni broj darivatelja krvi.

screenshot: Facebook

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.