Prati nas

Show

Smireno

Ćiro Blažević: ‘Imao sam ispunjen život, odlazim spokojan. To je divno!’

‘Jadni su oni koji ne vjeruju. Ja čak vjerujem da su u zadnjoj utakmici gore anđeli izgubili protiv đavola i kad ja dođem gore vodit anđele, gotovi su đavoli, kaže Ćiro.

Objavljeno

|

Od čega je umro Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević (screenshot: Youtube)

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević za Novu TV je progovorio o čitavom nizu intimnih tema; od očeva alkoholizma preko siromaštva u mladosti do zloćudne bolesti od koje boluje.

Ocu je, kaže, na posljetku oprostio. “Kakav je god, on je moj otac i već sam ja odrastao momak, imam 28 godina, dobijem vijest iz Travnika da ima cirozu i bogami se rasplačem. Ja mom sinu kažem: ‘Sine , dobio sam najgoru bolest na svijetu, tvoj otac ima po treći put rak’, on ne plače. Ali različiti smo i to čovjek mora znati, a ne preko sebe osuđivat nekog tko je rođen da bude drugačiji.”

Smrti se, kaže, ne boji i nada se da će stvarno gore napraviti jednu nogometnu ekipu. “I tako sa humorom čekam taj čas, ali logično je da čovjek u ovoj dobi razmišlja o tome, sretan sam da mi je najveći problem kome ću što ostaviti. Meni je moj tata ostavio kredit, a ja sam ipak uspio napravit jedno malo bogatstvo i nešto ću svojoj djeci i unucima ostavit, i to je jedan lijep dojam”, kaže Ćiro koji je djed šestero unuka.

Oglas

“Ja sam Bogu zahvalan da još nije dozvolio da budem potpuno sijed. Ljudi su sijedi već sa 40 godina, a ja imam 87 i nisam još sijed. Davno sam morao bit sijed jer sam takvih poteškoća i nepravdi u životu imao tako da je to sve ipak u genetici. Ali mislim da ću za mjesec dana, ako budem živ, bit potpuno sijed, jer ova terapija koju uzimam će se pobrinuti za to i strašno sam znatiželjan kakav ću bit. Ne bih želio da itko žali za mnom, imao sam ispunjen život i odlazim spokojan. Što je to divno! To je tako jedna privilegija i zato svima poručujem da budu dobri”, zaključio je Ćiro.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.