Prati nas

Vijesti

Darovi

Zagrebačka nadbiskupija u 2021. darovala je 309 tisuća kuna obiteljima s više djece

Dijete u odrastanju traži blizinu i zajedništvo, kako roditelja i obitelji tako i društvene zajednice, a osobito vjernika, počevši od župe. Odgoj i briga za dijete već po sebi zahvaća ne samo brigu obitelji, nego i šire zajednice, istaknuo je u božićnoj poruci kardinal Josip Bozanić.

Objavljeno

|

Josip Bozanić (screenshot: SBTV/Youtube)

Tradicija darivanja novca traje od 2001. kada je kardinal Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, s ciljem da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima Nadbiskupije.

Tako je tijekom 2021. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji po preporuci župnika iz 63 župa kršteno 103 djece iz brojnih obitelji: 66 krštenja 5. djeteta; 15 krštenja 6. djeteta; 12 krštenja 7. djeteta; 6 krštenja 8. djeteta; 3 krštenja 9. djeteta i 1 krštenje 13. djeteta, u obitelji, objavila je IKA.

Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskoga duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta po 3.000 kuna i Bibliju. Ukupno je tako u 2021. godini Zagrebačka nadbiskupija dala 309.000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.