Prati nas

Vijesti

Potres u Vladi

Aladrović o optužbama: ‘Nikada nikome nisam pogodovao prilikom zapošaljavanja’

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, iz dokaznog materijala koji su istražitelji prikupili tijekom izvida proizlazi sumnja da je Aladrović 2018. i 2019. kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pogodovao pri zapošljavanju dviju ženskih osoba u HZMO-u. Navodno je to činio na traženje drugih osoba, koje bi također mogle biti obuhvaćene ovim drugim krakom istrage.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: HTV)

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović za Jutarnji list izjavio je da nije radio ništa protivno zakonu te da nije pogodovao pri ničijem zapošljavanju u HZMO.

“Nitko me nije kontaktirao niti sam bilo što dobio od USKOK-a, tako da o navodnim optužbama znam samo iz medija. Ali, naravno, odazvat ću se svakom pozivu ako do toga dođe”, kazao je Aladrović. Na navod da ga se navodno sumnjiči za nezakonito zapošljavanje konkretnih osoba, ustvrdio je da mu njihova imena nisu poznata.

“Od tih događaja prošlo je četiri godine. U vrijeme dok sam upravljao sustavom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz njega je otišlo više od 350 ljudi. Što prirodnim odljevom, dakle u mirovinu, što odlaskom u neki drugi sustav. A govorimo o sustavu koji zapošljava više od 2700 ljudi, a sistematizacijom je predviđena potreba za još nekoliko stotina.”

“Nikada nikome nisam pogodovao”, decidiran je Aladrović. Tvrdi da ni Ana Mandac ni dojučerašnji ministar Darko Horvat ni gradonačelnik Županje Damir Juzbašić nisu od njega tražili da pogoduje pri bilo čijem zapošljavanju, a također ističe da nikome nije dostavljao pitanja za testiranja na natječajima.

“Što se tiče ministarskog mandata, on je uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade, pa tako i sada”, kazao je Aladrović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.