Prati nas

Vijesti

Oštar napad

Špika kritizirao Jasnu Petrović i Višnju Fortunu: Plenkovićeve pudlice i trabanti!

Predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno oštro je nasrnuo na umirovljeničke aktivistkinje za koje tvrdi da rade u interesu vlade Andreja Plenkovića.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

“Kao što se i očekivalo Vlada  je izašla sa svojim paketom mjera kojima je po riječima premijera Plenkovića cilj zaštita pučanstva od enormnog povećanja cijena energenata. Ako malo bolje pogledamo na čiju se sve potporu sa umirovljeničke strane pozivaju, a radi se naravno o njihovim, sada već višegodišnjim ‘pudlicama’ odnosno  SUH-u, MUH-u i HSU-u onda je jasno da se radi o samo još jednom spinu Vlade kojim u stvari ništa ne rješava. Radi se dakle o samo još jednom u nizu mazanja očiju umirovljenicima i u pravilu uz potporu SUH-a, MUH-a i HSU-a”, stoji u objavi stranke Blok umirovljenici zajedno, s koju potpisuje predsjednik Milivoj Špika.

“Jasno je svakom utopljeniku odnosno siromahu koje država pogubnom politikom stvara kao na traci  i najmanja slamka, pa makar i samo privremeno, može biti trenutni spas pa je isključivo gledajući u tom kontekstu svaka pomoć ugroženoj populaciji dobro došla, no ako se malo bolje pogleda lako je zaključiti da se ovdje ne radi ni o kakvoj pomoći već samo o daljnjem osiromašivanju umirovljenika. Nije li tužna istina da se nakon svake pomoći Vlade koju navodni borci odnosno Jasna Perović (SUH), Višnja Fortuna (MUH), i HSU za umirovljenike ‘isposluju’ onima kojima pomažu bude samo još gore, a siromašnih samo još više”, pita se Špika.

“Da Vlada uistinu, kao i često spominjani ‘trabanti’ žele pomoći umirovljenicima onda bi se potrudili jednom brzom političkom odlukom povećati mirovine koje bi za npr. 20 godina staža bile oko iznosa koji je granica siromaštva odnosno 2.900 kuna. Tko kaže da za npr. 30 godina staža najmanja mirovinom ne može biti u visini minimalne plaće odnosno 3.750 kn, ili da idemo još korak dalje i kažemo da za npr. 41 godinom staža i 65 godina starosti mirovina treba biti u visini 75 – 80 posto neto plaće u posljednjih ili najpovoljnijih 10 godina staža. Sve navedeno se i te kako može brzo provesti kada bi postojala politička volja vladajućih odnosno Plenkovića.”

“Da Vlada krene sa navedenim povećanjem mirovina onda ne bi trebala sada na ovaj način ‘pomagati’ a u stvari doslovno otimati kada je riječ o mirovinama kako bi se nakon toga mogli pojaviti kao spasitelji i glumatati da pomažu onima koje su prethodno osiromašili, i sve rade na način kako bi ispalo da im velikodušno pomažu, a u stvari im sa njihovim novcem ‘dijele milostinju’. Ova trojka takozvanih umirovljeničkih predstavnika koje HDZ čvrsto drži uz sebe je samo već više puta viđen smokvin list i služi HDZ-u samo da umirovljenike može guliti i dalje”, nastavlja Špika pa zaključuje:

“U svemu tome je posebno smiješno tobožnje neslaganje HSU-a sa prijedlogom odnosno podrškom Silvana Hrelje prijedlogu HDZ-a umjesto prijedlogu vlastite stranke. Svima je poznato da Silvano Hrelja član i saborski zastupnik HSU-a podržava Vladu HDZ-a zajedno sa svojim predsjednikom Veselkom Gabričevićem pa je ovo njihovo navodne neslaganje samo još jedna prozirna i jadna dimna zavjesa za naivne i lakovjerne.”

Odgovor Jasne Petrović pročitajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.