Prati nas

Vijesti

Redukcije

Konzum će najvjerojatnije ograničiti količinu ulja koju možete kupiti

Uglavnom je proizvodnja ulja bazirana na suncokretu iz Vojvodine i djelomično iz Slavonije, što je dovoljno za regularne potrebe, kaže Peruško.

Objavljeno

|

foto: neufal54/Pixabay

Direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško izjavio je za Novu TV da će njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato što ulja nema, nego da bi spriječili ubrzanu potrošnju svojih zaliha.

“Fortenova Grupa ima dovoljno rezervi ulja za normalnu potrošnju. No, zbog trenutno emocionalno prevelikog kupovanja ulja, vjerojatno ćemo uvesti restrikciju za jednokratnu kupovinu”, izjavio je Peruško u Dnevniku Nove TV.

“Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe”, dodaje direktor Fortenove u čijem je sastavu i Konzum.

Iako je EU u velikoj mjeri ovisna o ruskoj i ukrajinskoj pšenici i suncokretu, to, kako kaže, nije slučaj s Fortenova Grupom koja ima dvije tvornice ulja: “Zvijezdu” u Hrvatskoj i “Dijamant” u Srbiji, tako da se tom proizvodnjom pokriva oko 70 posto potreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.