Prati nas

Show

Alka Vuica (60)

Nova nada SDP-a: Starijima od šezdeset zabraniti kandidiranje za predsjednika

Vuica se želi baviti lokalnom politikom te je kazala da ju jako uzrujava život na nivou koji nije planiran u Zagrebu.

Objavljeno

|

Kad je rođena Alka Vuica?
Alka Vuica (screenshot: Ženska posada, Hit records)

Prije 13 godina htjela je biti hrvatska predsjednica, a sada se kao članica SDP-a želi baviti gradskom politikom. Pjevačica i pjesnikinja Alka Vuica (60) nova je SDP-ova politička zvijezda u usponu, no od predsjedničkih ambicija je odustala.

“Ljudima preko šezdesete treba zabraniti da se uopće kandidiraju za predsjednike. Mislim da to treba ostaviti mlađim snagama. Mislim da vijeće staraca može biti u Saboru, baviti se savjetovanjem mladih, ali mladi trebaju preuzeti svjetsku politiku”, objasnila je svoje viđenje demokracije za RTL.

“Uzrujalo me u mom kvartu da se gradi bez veze i smisla, bez infrastrukture nekakve zgrade. Nekada je postojao Zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati 7 kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novaca i grade ogromne zgrade gdje ne pripadaju. Ima užasno puno smeća, da ne govorim o tome kako nam cijevi pucaju. Sve se nekako ušminkava na van, a iznutra je sve trulo”, objasnila je nakanu da se bavi lokalnom politikom i ne isključuje mogućnost da jednog dana uđe u Skupštinu Grada Zagreba.

“Uvijek sam dijelila vrijednosti s ljevičarima i socijaldemokratima i cijeli život sam bila ljevičarka. Krajnje je vrijeme da učinim nešto dobro i upotrijebim svoje ime da pomognem ljudima da bolje žive”, zaključila je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.