Prati nas

Show

Umjetnost i egzistencija

Obožavatelji traže da Konstrakta dobije državnu mirovinu zbog Eurosonga

Lijepo je ovo s mirovinom. Ali vam moram reći da sam tanka sa stažom, ne znam bi li ga nakupila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav story, kaže Konstrakta.

Objavljeno

|

Konstrakta (screenshot: Eurosong/Youtube)

U samo jednom danu prikupljeno je više od 2.000 potpisa peticijom kojom se traži da srbijsnaka pjevačica Ana Đurić Konstrakta ostvari državnu mirovinu. Podsjetimo, svojim konceptualnim popom “In corpore sano” Konstrakta je osvojila simpatije regije, ali i Europe plasiravši se na peto mjesto Eurosonga u Torinu.

“Ana je svojom umjetnošću, stavom, činjenjem, svakom svojom gestom i izgovorenom rečenicom prikazala i pokazala svijetu najljepšu stranu našeg naroda. Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mjestu i svakom koraku pred milijunima gledatelja najvećeg televizijskog spektakla u svijetu”, obrazložio je pokretač peticije Nikola Ćeranić.

Svoju pjesmu je ponosno pjevala na svom materinjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pjesme pjevali na engleskom. Da nije bilo upliva politike, vjerojatno bi i pobijedila”, zaključuje se u obrazloženju uz konstataciju: “Slobodna umjetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju.”

Konstrakta je peticiju na društvenim mrežama komentirala jednostavnom rečenicom: “Lijepo je ovo s mirovinom. Ali vam moram reći da sam tanka sa stažom, ne znam bi li ga nakupila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav story.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.