Prati nas

Vijesti

Bog i molitva

Puljić: ‘Ne vole svoje materinstvo pa u ime ženskih prava odobravaju pobačaj’

Nadbiskup je istaknuo vrijednost miroljubivog hoda građana u prilog zaštite života, manifestaciju Hod za život za koju kaže da već sedmu godinu daje javnu podršku nerođenima i traži poštivanje ljudskog života, od začeća do prirodne smrti.

Objavljeno

|

Želimir Puljić (screenshot: Youtube)

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u ponedjeljak je održao misu u Ninu povodom Gospe od Zečeva, a u propovijedi se dotaknuo prava na pobačaj, priziva savjesti i ženski prava, sve potaknuto nedavnim slučajem Mirele Čavajde i Hodom za život.

“Proživljavamo veliku krizu dostojanstva žene i majke. Ima, naime, žena koje ne vole svoje mate­rinstvo, pa u ime ‘ženskih prava’ traže podršku u zakonima koji odobravaju uništenje života prije poroda. A to je perverzija onoga najsvetijega što je Bog stvorio pod majčinim srcem” upozorio je nadbiskup Puljić.

 “Ne može život biti podložan nekom drugom zakonu. Život je zakon! On je iznad svih zakona i on je temelj svih zakona”, kazao je i dodao: “Stoga se osjeća velika potreba kreposnih i duhovnih žena i majki koje imaju veliko srce i stabilnu vjeru. U svijetu izvrnutih vrednota, loših primjera i ponuda, treba pomoći suvremenim ženama i majkama da budu dostojne svoga poziva, treba pomoći djevojkama da postanu dobre i odgovorne žene i majke i budu na visini svoga poziva i zadatka.”

Hod za život (foto: Sandro Bura)

Za to naučiti i provoditi “nema gotovog recepta” te je mons. Puljić citirao sv. Ivana Pavla II.: “Nema pravoga materinstva bez Boga, bez vjere, bez molitve i pobožnosti, bez milosnoga i sakramentalnoga života”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.