Prati nas

Satira

Protupandemijska mjera

Necijepljenima će od 1. siječnja zabraniti komentiranje na najvećoj društvenoj mreži

Od 1. siječnja 2023. godine na zaslonu mobitela ili računala pojavit će im se polje za upis cjepne lozinke koja je jedinstvena, a dobiti će je prilikom cijepljenja, kazao je Zaltenberg.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Čini se da su društvene mreže odlučile preuzeti svoj dio odgovornosti za kvalitetu komunikacije u digitalnom javnom prostoru. Naime, od iduće godine najveća društvena mreža ukinuti će mogućnost pisanja komentara svojim korisnicima koji nisu cijepljeni protiv virusa komentiranja i dijeljenja nepročitanih sadržaja. Prema prvim signalima, i druge mreže će se okrenuti istoj protupandemijskoj mjeri.

“Primijetili smo da većina komentatora samo lupa po tipkovnici i piše besmislice, a da uopće nisu ni pokušali pročitati članak i objavu koje komentiraju. Nismo očekivali razvoj mreža u tom smislu i mislimo da je vrijeme za vraćanje pismenosti na internet”, kazao je Marc Zaltenberg, osnivač i predsjednik Uprave najpopularnije društvene mreže. Za utjehu, necijepljenim korisnicima ostati će i dalje mogućnost gledanja sličica i naslova, no neće im se otvarati polje u koje mogu upisati svoj doprinos digitalnom besmislu, prenosi satirički portal PlameniJazavac.com.

“Mislimo da smo ostavili sasvim dovoljno vremena, naši korisnici se mogu cijepiti do kraja 2022. godine. Od 1. siječnja 2023. godine na zaslonu mobitela ili računala pojavit će im se polje za upis cjepne lozinke koja je jedinstvena, a dobiti će je prilikom cijepljenja. Oni ranije cijepljeni moći će lozinku dobiti putem jednostavne mobilne aplikacije”, kazao je Zaltenberg.

Oglas

Podsjetimo, u Hrvatskoj je već nekoliko mjeseci dostupno kombinirano cjepivo Darwinovog instituta koje je djelotvorno za sve veće društvene mreže. Građani se mogu besplatno i bez najave cijepiti kod svojeg obiteljskog liječnika ili u najbližem Zavodu za javno zdravstvo.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.